Izrada i upravljanje korisnicima Nextclouda
Kod Nextcloud paketa tvrtke WebOké sami kreirate korisnike u korisničkom portalu. Za to ne morate ulaziti u sam Nextcloud. Koliko korisnika možete kreirati ovisi o Vašem paketu i o konfigurabilnim opcijama.
Korak 1 Prijavite se na mijn.weboke.nl, idite na Mijn Producten i kod Vašeg Nextcloud paketa kliknite na Beheer.
Korak 2 Na vrhu stranice paketa vidite tri brojača: Nextcloud korisnici, Office Suite licence i Prostor za pohranu, uvijek prikazano kao iskorišteno od ograničenja. Pomaknite se do Gebruikersbeheer. Tamo se nalaze svi korisnici s korisničkim imenom, prikazanim imenom, e-mail adresom, Office Suite statusom, statusom i posljednjom prijavom.
Korak 3 Kliknite na Gebruiker toevoegen i ispunite polja.
Korisničko ime S time se korisnik prijavljuje. Mala slova, brojevi, točka ili crtica, od 2 do 64 znaka. Ovo ime se kasnije ne može mijenjati.
Prikazano ime Ime koje drugi vide prilikom dijeljenja datoteka i u Nextcloud Talku. Može se naknadno promijeniti.
E-mail adresa Na ovu adresu korisnik prima obavijesti iz Nextclouda, poput oporavka lozinke i dijeljenih mapa. Može se naknadno promijeniti.
Lozinka Najmanje 10 znakova s barem jednim brojem i jednim posebnim znakom. Pomoću Genereer kreirate jaku lozinku. Podijelite je sigurno s korisnikom, e-mail s lozinkom se ne šalje.
Dodijeliti Office Suite licencu Označite ovo ako ovaj korisnik treba moći uređivati dokumente pomoću Office Suitea (Euro-Office). Za to Vam je potrebna slobodna licenca.
Korak 4 Kliknite na Gebruiker aanmaken. Korisnik se odmah pojavljuje na popisu i može se odmah prijaviti u Vaš Nextcloud pomoću korisničkog imena i lozinke. Pomoću gumba Open Nextcloud na stranici paketa odlazite u Vaš Nextcloud.
Upravljanje korisnicima Putem izbornika radnji iza korisnika možete promijeniti lozinku, urediti podatke (prikazano ime i e-mail adresu), onemogućiti korisnika ili ga ponovno omogućiti, te korisnika izbrisati. Pomoću prekidača u stupcu Office Suite uključujete ili isključujete licencu. Promjene u Gebruikersbeheer odmah se spremaju. Napomena: prilikom brisanja trajno se brišu sve datoteke, kalendari i kontakti tog korisnika.
Trebate više korisnika ili licenci? Ako ste dosegnuli ograničenje, broj možete povećati na istoj stranici kod Configureerbare opties. Proširenje se razmjerno naplaćuje za preostali dio razdoblja trajanja i aktivira se nakon plaćanja, a smanjenje se aktivira odmah. Želite li drugi paket, kliknite na Hostingpakket wijzigen.
